Treba li se pripremati za zajednički život ili brak?

 

Obiteljska kultura življenja se prenosi i ima za cilj održavanje obiteljskog kontinuiteta.

Što se sve prenosi?
Ponašanje pratnera u braku/ roditelja, sistemi vrijednosti i vjerovanja, kontrola i način samokontrole u odnosu na emocije – prenose se na dijete, a samim tim i na sljedeću generaciju – direktnim putem.

I tako….. većina naših problema ima korijen prošlosti.

Transgeneracijska analiza obiteljske kulture je analiza prijenosa obiteljske kulture sa generacije na generaciju i pomaže nam na putu rješavanja dilema i problema u sadašnjosti.

Prošlost će nam možda pojasniti zašto se nalazimo tu gdje jesmo ,ali što će se događati u budućnosti isključivo je naša vlastita odgovornost….
Kroz obiteljske priče, događaje i neke reakcije mogu se uočiti sličnosti, a ponekad i potpuno ista stanja i isti problemi sa kojim su se prijašnje generacije susretale na svom životnom putu.

Najčešće to ne možemo sami…..i potrebna je stručna pomoć….

Na sreću mladi ljudi danas većinom ne ulaze u brak zato što moraju.
Najčešće zapravo započinju samostalan zajednički život u podstanarstvu i tako se pripremaju za donošenje konačne odluke….osnivanje obitelji. Neki ubrzo, nakon nekoliko godina stupe u formalnu bračnu zajednicu, dok neki osnivaju obitelj u izvan bračnoj zajednici.
No, bez obzira kakva će se odluka donijeti za osnivanje obitelji često mladi ljudi, danas u 21. stoljeću, potraže stručnu pomoć u trenutku kada tijekom zajedničkog života osjete da se ne osjećaju dobro, ugodno, sigurno….


Partnersko i bračno savjetovanje, kao i iskustvene grupe podrške tu mogu puno pomoći….

 

Radionice za mlade ( od 18 do 30 godina) koji žele više naučiti o partnerskom odnosu i osjećati se ugodno s trenutnim partnerom započinju u petak 22. siječnja 2016. i održavat će se u vremenu od 18 do 20 sati u Karlovcu i u Zagrebu.
Program će se realizirati 2x mjesečno kroz ukupno 10 radionica.
Prijaviti se možete na e- mail harmonija2@zg.t-com.hr